GSM-logo
خانهاخبار
مایکروسافت برنده نهایی دادگاه برای خرید اکتیویژن بلیزارد شد!

مایکروسافت برنده نهایی دادگاه برای خرید اکتیویژن بلیزارد شد!

مایکروسافت با به دادگاه بردن رای کمیسیون تجارت فدرال توانست در نهایت برنده این پرونده شود تا بالاخره وارد مرحله خرید اکتیویژن بلیزارد شود
۲۱ تیر ۱۴۰۲

تبلیغات

home_header

مایکروسافت بعد از رای کمیسیون تجارت فدرال مبنی بر اجازه ندادن خرید اکتیوژن بلیزارد، به دادگاه شکایت کرد. حال بعد از گذشت چند هفته رای نهایی قاضی به نفع مایکروسافت درآمد تا بعد از کشمکش‌های فراوان، مایکروسافت در نهایت یک قدم بزرگ به سمت خریدن اکتیویژن بلیزارد بردارد.

قاضی پرونده، آقای اسکات کورلی، با گوش دادن به سخنان رئیس کمیته تجارت فدرال و وکلای حقوقی مایکروسافت در نهایت تصمیم گرفت تا با رد کردن رای کمیته تجارت فدرال به نفع مایکروسافت عمل کند. او در سخنرانی خود درباره‌ این خرید اظهارات جالبی داشت:

تصاحب اکتیویژن توسط مایکروسافت به عنوان بزرگترین خرید در زمینه تکنولوژی عنوان می‌شود. این معامله نیاز به  بررسی داشت. بررسی‌ها جواب داد و مایکروسافت به صورت کتبی تعهد داد تا فرانچایز کالاف دیوتی به مدت ۱۰ سال روی پلی‌استیشن منتشر شود. همچنین مایکروسافت با نینتندو توافق کرد تا کالاف دیوتی روی کنسول نینتندو سوییچ نیز منتشر شود. این معامله باعث می‌شود تا برای اولین بار عناوین اکتیویژن روی برخی از سرویس‌های کلاود گیمینگ بیایند. مسئولیت دادگاه در این مورد بسیار محدود است. باید تصمیم گرفت که در شرایط فعلی معامله به درخواست طرف کمیته تجارت فدرال متوقف یا حتی کنسل شود.

با توجه به دلایلی که متذکر شدم دادگاه دریافت که کمیسیون تجارت فدرال در نشان دادن برتری ادعای خود ناتوان است. شواهد به ما نشان می‌دهد که بر خلاف ادعای مطرح شده با رخ دادن این تصاحب دسترسی به فرانچایز کالاف دیوتی گسترش میابد. به همین دلیل درخواست رد می‌شود.

image

 

قاضی کورلی به طور شفافی طرف مایکروسافت را در این پرونده گرفت و اظهار داشت که مایکروسافت موظف است تا فرانچایز کالاف دیوتی را به مدت ۱۰ سال روی پلی استیشن نگه دارد و همچنین آن را به نینتندو ببرد. با وجود تمام نقد‌هایی که کمیسیون تجارت فدرال به کلاود گیمینگ وارد کرد، قاضی پرونده آن را ویژگی مثبت قضیه عنوان کرد. بنظر می‌رسد که دادگاه و قاضی پرونده با این موضوع که نینتندو سوییچ بخش بزرگی از صنعت گیمینگ است کنار آمده‌اند؛ در صورتی که اظهارات کمیسیون تجارت فدرال درباره نیتندو سوییچ اینگونه نبود.

در جواب این تصمیمات، رئیس مایکروسافت آقای برد اسمیت نیز اعلام کرد که «شرکت مایکروسافت قدردان دادگاه سانفراسیسکو به دلیل زحمات پرشمار و جواب‌دهی سریع هستیم و امیدواریم سایر دستگاه‌های قضایی کار خود را برای حل و فصل این موضوع به موقع انجام دهند.» مدیر بخش ایکس باکس، آقای فیل اسپنسر، که نقش بسیار کلیدی در حل شدن این دادگاه داشت در یک توییت نسبت به این موضوع واکنش نشان داد:

ما از دادگاه مچکریم که ما را طرف درست ماجرا دیدند. شواهد نشان دادند که معامله اکتیویژن بلیزارد برای این صنعت مفید است و اظهارات کمیته تجارت فدرال درباره‌ تعویض کنسول و اشتراک کلاود گیمینگ با واقعیت موجود در بازار مغایرت دارد.

اکتیویژن بلیزارد نیز به این رای واکنش نشان داند و این ادغام را یک حرکت مثبت برای کارکنان و مصرف کنندگان دانستند. در یک اعلامیه دیگر سخنران کمیسیون تجارت فدرال نا امیدی خود را از تصمیم قاضی عنوان کرد:

با توجه به این که ادغام مذکور برای بازار، خدمات ابری، سیستم اشتراک کنسول‌ها یک تهدید بالفعل است باید بگویم که از این تصمیم بسیار ناامید شدیم. در روزهای آینده گام بعدی خود را برای ادامه مبارزه با این ادغام اعلام می‌کنیم. وظیفه ما حفاظت از مصرف کنندگان و حمایت از آن‌هاست.

با توجه به وضع پیش‌آمده و بردن دادگاه، مایکروسافت می‌تواند طی هفته آینده و مهلت داده شده برای خرید اکتیویژن بلیزارد اقدام کند. البته باید توجه داشته باشیم که مایکروسافت هنوز رضایت کمیته ضد انحصار بریتانیا را ندارد و طبق آخرین گفته‌ها این کمیته در تلاش است تا با مایکروسافت مذاکره کند. بنظر می‌رسد فشار داخل مردم بریتانیا و محروم کردن آن‌ها از سرویس‌های مایکروسافت کار عاقلانه‌ای نباشد!

image

 

دقایقی بعد از اعلام تصمیم  دادگاه، مایکروسافت و کمیسیون ضد انحصار بریتانیا توافق کردند تا فعلا جنگیدن روی مواضع خود را بس کنند و به گفت‌و‌گو بپردازند. بنظر می‌رسد که اختلاف اصلی این کمیسیون روی کلاود گیمینگ و انحصار مایکروسافت در این بخش است، با این حال تقریبا دو طرف خوشبین هستند که به توافق خواهند رسید.

این دومین باخت بزرگ برای مدیر کمیسیون تجارت فدرال، لینا خان بود. خان از سال ۲۰۲۱ که به این سمت منصوب شده دنبال شکار شرکت‌های بزرگ است تا جلوی انحصار و ضرر رسیدن به مصرف کنندگان را بگیرد.

home_header